ESPINA DIVINA (conte curt)

Lloros de Dominike Liaño
ESPINA DIVINA (conte curt per capítols)
Capitol 1
Aquesta es una de les històries de la història de dos amants, casats, de trenta anys. Ella era impulsiva i eloqüent, ell metòdic i perspicaç. Tots dos eren vehements, obsessius i enamorats. Criaven periquitos, lloros i perdius. Ell contava el grà que havien de menjar. Ella els hi donava i ens hi afegia una mà. (De gra) Ell ho sabía i la deixava fer, així que quant contava el grà, ja restava la mà de més. Eren feliços i els ocells cantaven.
Capítol 2
Però vet aquí, que per A o per B, la noia va anar canviant de manera de ser i va deixar d´afegir una mà de gra al menjar del pajarus. El canvi es feia palés en moltes coses. Ell pregava i plorava: "Marieta del meu cor, jo et vull impulsiva, obsessiva i eloqüent. Si canvies vaig de tort." A mida que ella tenia control dels seus impulsos, quassi no follaven. I els ocells s´aprimaven.
Capitol 3
Demà dimecres ténen hora al jutjat per repatir-se setze fetges d´un penjat i el crédit hipotecari. Els seus advocats van de bolit, per què allò que turmenta a tots dos, allò pels que els paguen i volen corrompre al jutje, és la espina divina del ocell més resistent. El darrer de tots els pájarus, que entre tots dos, van matar de gana.

No hay comentarios: