Escatología i els meus amics

"El colom de la pau s´ha cagat".
La frase es la tornada d´una cançò; "El colom de la pau", del Pau (no colom) Riba.
El colom de la pau es va cagar ara fa molt temps.
Ara s´ha cagat el colom de la pasta i la cobdicia.
El colom de la pasta i la cobdicia, també fèia molt temps que anàva cagat i empastifat, però com cagava al "baño de Pablito", fèia bona olor i no es notava.
Ara el colom de la pasta s´ha cagat a sobre i ha encomanat la diarrea als que li tapàven el flaire.
No cal que em disculpeu la escatología. No ho faré gaire més, però avui em cal.
El que es més fort, es que això de "Barcelona possat guapa que jo també m´hi possaré", tots els meus amics ja ho havíen previst.
Tots els meus amics son Huxleys, visionaris i molt brétols, perquè s´anticipen i prou.
Ara fa molts anys, la Teresa Reyes va produïr e interpretar un curt que explicava fil per randa el que ha passat.
I no només ella. Les altres amigues i amics ho deient a les sobretaules, a les cançons, ho van pintat als quadres, ho portàven al gest i hasta els hi van explicar veïns.
¿Els possaràn a tots a la pressó per haver-ho olorat i no seguir la investigació?
Les meves amigues i amics formen part d´un col.lectiu de catalans, negres i aragonessos ( faig l´ullet a la rumba del Gato) que sempre s´anticipen, i si passen a la història (que n´hi ha que passen i passaràn i molts que passen de tot i d´altres que no passaríen ni que volguessin, o no volen, gràcies) no serà per això que passaran.
¿Tan inútils son (jo em deixo portar per ells) que no poden concretar en la realitat el que les seves intuicions anuncïen?
No sé si canviar de colla i cercar-ne una que no em faci tanta pesigolla, però em doni una vida més formal, amb qui poder educar als nens perquè caguin al "baño de Pablito" i on els avis siguin com el vell cretí de l´anunci del fuet, que enlloc de dir que les coses bones hauríen de millorar sempre, diu, -immovilista com els Millets-, que les coses bones no ténen que canviar mai.

2 comentarios:

Antonio Alfeca dijo...

Los visionarios siempre están -estamos- a pique de lo que pasó con Casandra, la profetisa de Troya a la que nadie quiso creer cuando ella vaticinó la inminente destrucción de la ciudad mediante un engaño. Pero quizá eso forme parte de nuestra razón de ser; quizá para que los mismos que nos llevan al desastre luego erijan monumentos y homenajes en nuestra memoria a modo de vano y tardío arrepentimiento. O quizá para que todo cambie para que todo siga igual. ¿Te imaginas que será de las empresas de transporte de cosas y personas el día que se invente -por fin- el teletransportador?........;-))))

Un besazo muy, muy fuerte, gracias por estar ahí, ya sabes por qué te digo......:-)))))

Anónimo dijo...

Vaig aprendre molt