Bona Nit de Sant Joan a tots

Aniré amb la canalla a buscar trastos i cercar canyes,
mirant de no clavar-me un clau al dit, -rovellat i mal parit-, que aprofita la disbauxa per penetrar en carn toveta i malmetre una gran tarde, vigília de nit profana.
Tornaré a ser poca-solta, genolls bruts i llengua llarga, i des d´aquella santa pàtria, la única, la de la infància, - i fins aquest moment precís ( en que em pentino la ratlla, per sortir a la foguera i fer crepitar l´orgull amb formica anys seixanta) em posaré a la carrera mirant de deixar enrere; malts rotllos, rencúnies, fobies, tot guardant bona memória ( no fos que em tornés molt santa i anés a cantar amb Sant Pere, el que no em permet la coheréncia) del film de la meva vida, que en nits de Sant Joan sublim, sempre ha estat carregada, de molt bones intencions, però per si fos o no fos, ves tú a carregar la viga ( viga del clau rovellat) que jo posaré la flama. I si cal, amb antifaç.
Nit mágica i de gran durada, la que cantava el Serrat amb un poema potent (de tots, el que més m´agrada) porta´m piula que esperoni i per tots cançó que canta, del bon foc d´ ànima blava.
Es aigua, es vent, es pur, es net. Crema al nen, crema a la iaia. I crema la mala astrugança.

6 comentarios:

ZAC dijo...

Feliz noche de san juan...

Txema Anguera dijo...

.....llavors un tros de fusta,era un tresor i amb una taula vella,ja erem rics...
M'encanta fer memòria,la nit dels encanteris.
Era la meva tarda preferida de l'any.
Visca la nit de SANT JOAN¡¡
Y VIVA LA MADRE QUE TE PARIÓ¡¡¡¡

Anónimo dijo...

gracias
Maite

Txema Anguera dijo...

Maite,no era "anónimo" ?

Anónimo dijo...

Perdona, txema. anguera, a tí que te importa si me registro o no??? seguro que Magda sabe quien soy y a tí no te conozco. Pero mira, gracias por darme importancia, me registraré para darte gusto.

Magda, viva la madre que te parió y viva la hija que pariste y viva Woody (o Budi) como quiera él llamarse. A los demás estoy encantada de tratar con Uds. aunque no sepa, en realidad, si existís o
no.

Tremenda la noche de San Juan!!!!!!!

Txema Anguera dijo...

Ruego disculpes mi intromisión ,referente a tu anonimato.Tan solo fue,que me hizo gracia, el hecho de observar tu nombre-que me encanta-como firma del comentario.
Insisto en pedirte disculpas,si en algún momento te he molestado.
Concretamente yo,si que existo.Pensar a veces,no pienso mucho, pero existir te lo aseguro.
Txema